У Мінцифри розповіли, чи зобов'яжуть українців купувати SIM-карти за паспортом

У Мінцифри заявили, що перед тим, як переходити до продажу SIM-карт за паспортом, треба розв'язати базові питання

Журналіст стрічки новин
У Мінцифри розповіли, чи зобов'яжуть укр…
Фото: Рixabay

Якщо зараз зобов'язати українців купувати SIM-карти за паспортом, це призведе до зростання шахрайств.

Зокрема, зловмисники за підробленими документами зможуть отримати до неї доступ, повідомляє Depo.ua з посиланням на інтерв'ю очільника Мінцифри Михайла Федорова ТСН.

Він додав, що таким продажем SIM-карт можна було б вирішити ідентифікацію користувачів під час видавання кредитів. У зв'язку з цим, у першу чергу треба більше працювати з кіберполіцією.

"Наприклад, реальна історія, коли шахраї взяли кредит на жінку. Вони зламали її пошту, отримали копію документів, в одному з банків відкрили рахунок і оформили на неї кредит. Дуже багато було фейкової інформації, нібито для цього використали "Дію", – розповів Федоров.

Міністр наголосив, що неможливо просто використати чужі документи для отримання кредиту, оскільки для цього все одно необхідна змова між зловмисником та фінустановою.

"Одним із можливих рішень є перевірка фінансовими установами факту нещодавнього відновлених номерів  — і їхні системи, які аналізують ризики, блокуватимуть транзакції щодо отримання кредитів онлайн. Навчати населення цифровій гігієні, запускати більше цифрових сервісів і стимулювати крутими продуктами використання кваліфікованого електронного підпису, отримання id-картки", – додав Федоров.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що в Україні з'явиться система сповіщення громадян про надзвичайні ситуації. Її створять у межах нової системи Мультиплекс МХ-7.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme