У Молдові допитають екс-президента Додона

Генеральна прокуратура Молдови викликала на допит колишнього президента і лідера Партії соціалістів (ПСРМ) Ігоря Додона
 

Журналіст відділу новин
У Молдові допитають екс-президента Додон…
Фото: Președinția Republicii Moldova

Ігоря Додона допитають у справі про розкрадання державних грошей за допомогою незаконних схем імпорту електроенергії з України у попередні роки.

Про це повідомила представник Генпрокуратури Молдови Маріана Керпек, інформує Depo.ua з посиланням на видання NewsMaker.

За словами Керпек, допит Додона призначили на 27 грудня. При цьому вона не уточнила, чи він підозрюваний, чи його допитають як свідка.

Зазначається, що у розкраданні близько 12 млн дол. підозрюють представників керівництва підприємства Energocom, чиновників Мінекономіки Молдови та інших осіб.

За даними слідства, на початку 2008 року керівництво підприємства Energocom, яке постачає до Молдови електроенергію, у змові з чиновниками міністерства економіки, Нацагентства регулювання в енергетиці (НАРЕ) та іншими особами, у тому числі тими, хто живе за межами країни, реалізували злочинну схему. Вони необґрунтовано збільшили закупівельну ціну на електроенергію та привласнили різницю у ціні.

У схемі, за інформацією місцевих журналістів, разом із Додоном та колишнім демократом Володимиром Плахотнюком брала участь екс-прем'єрка Молдови Зінаїда Гречаний.

Нагадаємо, у 2019 році Молдова заявила про наміри відмовитись від послуг розташованої у Придністров'ї Молдавської ГРЕС, підконтрольної російському холдингу "Інтер РАО", і закуповувати електроенергію тільки в України. Президентом Молдови тоді був Ігор Додон.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme