У МОН розповіли, чи навчатимуть дітей у школах сексуальному вихованню

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет заявив, що у межах загальноосвітньої шкільної програми є предмети, які передбачають сексуальне виховання дітей

Журналіст стрічки новин
У МОН розповіли, чи навчатимуть дітей у…
Фото: Сайт МОН

За його словами, дитина повинна бути гармонійно розвинена, а нестача інформації негативно відбиватиметься на суспільстві.

Глава МОН Шкарлет також зауважив, що секс – звичайна у всьому світі тема, яку ніхто не порушує так гостро.

"Вона (тема, – ред.) імплементована в нормальне життя специфічними уроками. У нас, наприклад, є уроки "Я, моє здоров'я, моє життя", "Захисти себе від ВІЛ"... Це – теж сексуальне виховання, це певна культура взаємин між чоловіком і жінкою, це життєві нормальні природні речі, які імплементовані в певні базові програми освітні, і нічого страшного тут немає", – сказав міністр в інтерв'ю "Слово і діло", пише Depo.ua.

Водночас глава МОН наголосив, що вводити окремі дисципліни не планують, оскільки це не дозволяють часові обмеження. 

"У нас є ще хімія, біологія, фізика, математика, фізичне виховання, праця, образотворче мистецтво, спів... 30 годин в середньому на всі дисципліни, за кожну годину вчителі "б'ються" – багато всього не охопиш", – зауважив він.

Шкарлет наголосив, що є інтегровані освітні програми, інтегровані курси, які в рамках інших предметів формують специфічні теми – зокрема, такі як сексуальне виховання.

Нагадаємо, раніше у МОН сказали, чи можуть школярів з вересня знову відправити на "дистанційку".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme