У МОН розповіли, коли і як викладачі зможуть отримувати $4 тис. зарплати

У Міністерстві освіти і науки заявили, що професори зможуть отримувати зарплату у розмірі $4 тисяч

Журналіст стрічки новин
У МОН розповіли, коли і як викладачі змо…
Фото: Рixabay

Це стане реальністю після запуску президентського університету.

Так, для кращих викладачів там можуть ввести такі високі зарплати. Про це в ексклюзивному інтерв'ю "Сегодня" розповів міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, передає Depo.ua.

"$4 тисяч були озвучені в 2019 році, і думаю, що це буде реальність при першому етапі впровадження реформи системи вищої освіти. Це коли буде введений президентський університет, і для кращих викладачів 4 тис. доларів професорів буде реальністю. Звичайно, не для всіх. Але це буде точка перезавантаження системи вищої освіти", – заявив він.

За словами Шкарлета, цього річ у педагогів зарплата підвищиться двічі. Ще один раз її планують збільшити наступного року. Зокрема, у 2021 році розмір зарплати збільшиться на майже 30%.

"У 2021 році підвищення зарплати для освітян буде відбуватися двічі. Перше було на 20% з 1 січня. Ще очікуємо на 1 грудня майже на 9%. Тому за 2021 рік підвищення майже на 30%. На 2022 очікується підвищення на кінець року, теж ми приблизно на 10% будемо чекати підвищення", – додав міністр.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль спрогнозував, що наприкінці 2021 року середня зарплата в Україні може підвищитись на тисячу гривень й становити 14,5 тисячі гривень

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme