У МОН розповіли про три можливі варіанти початку навчального року у школах

Міністерство освіти на науки наразі розглядає три варіанти початку нового навчального року

Журналіст стрічки новин
У МОН розповіли про три можливі варіанти…
Фото: Рixabay

Також ці варіанти планують міксувати для роботи шкіл у новому навчальному році.

Очільник МОН Сергій Шкарлет зазначив, що вересень і початок жовтня не такі вразливі щодо захворювань, і сезонні захворювання ще не будуть активні. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на інтерв'ю "Главкому".

"Ми розраховуємо, що перші два місяці осені не принесуть спалаху. Хіба що штам "Дельта", який зараз поширюється, може вплинути на ситуацію", – пояснив міністр.

Найсприятливіший сценарій передбачає,  що "зелена" карантинна зона зберігатиметься на карті України. За цих умов заклади освіти працюватимуть у звичайному режимі. Водночас в окремих регіонах за рішеннями педрад школи можуть перевести на дистанційну форму навчання у разі спалахів захворюваності.

Другий варіант розробили при найгіршому сценарії епідемії. Так, при високому рівні захворюваності 1-4 класи, тобто початкова школа, спеціальні заклади та інклюзивно-ресурсні центри працюватимуть у звичайному режимі.

Однак це станеться при умові наявності 80% вакцинованих у науково-педагогічних колективах.

Третій сценарій  передбачає середній рівень захворюваності, тобто "жовту" і "помаранчеву" зони. У такому разі місцева влада може переводити навчання у змішану або дистанційну форму.

Водночас показник у 80% вакцинованих вчителів дозволятиме навчальному закладу, навіть за перебування у "жовтій" або "помаранчевій" зонах, працювати повністю в звичайному режимі.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, чи закриють школи під час нового локдауну. В областях України у разі посилення карантину школи працюватимуть у звичному режимі, якщо буде вакциновано проти коронавірусу 80% освітян

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme