У МОЗ переконують, що третя хвиля COVID-пандемії в Україні ще не почалася

Головний санітарний лікар Ігор Кузін стверджує, що в Україні хоч і погіршується ситуація із захворюваністю на коронавірус, однак це не свідчить про початок "третьої хвилі" пандемії

Журналіст стрічки новин

За його словами, кількість хворих на коронавірус поступово зростає восьмий тиждень поспіль.

Про це Кузін заявив в ефірі каналу "UA:Перший", пише Depo.ua.

"Одужали набагато менше і це призводить до того, що медична система поступово заповнюється. Темп приросту – це +3% щодня. Це не початок ще хвилі, тобто ситуація є контрольованою", – заявив Кузін.

За його словами, є велика кількість громад і районів, "які викликають занепокоєння", і де ситуація "може вийти з-під контролю".

Водночас Кузін зауважив, що наразі в Україні використовуються норми "адаптивного карантину", і станом на сьогодні "показники говорять про наближення до "жовтої зони".

Зазначимо, що у посадовців МОЗ та Кабміну вже неодноразово різнилися заяви щодо третьої хвилі коронавірусу в Україні. Так, ще у березні тодішній глава МОЗ Максим Степанов, а також прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляли, що в Україні розпочалася третя хвиля коронавірусу. Водночас тоді ще заступник глави МОЗ, а нині – очільник відомства Віктор Ляшко наголосив, що в Україні з епідеміологічної точки зору немає третьої хвилі коронавірусу.

Нагадаємо, в Україні нині спостерігається погіршення ситуації з коронавірусу, тому у МОЗ не виключають запровадження локдауну вже восени. Водночас поки що конкретної кількості хворих, за якої в Україні можуть ввести локдаун, немає.

Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів також, які обмеження чекають на українців при потраплянні до "жовтого" та "червоного" рівня епідемічної небезпеки.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme