У МОЗ планують дозволити бустерну дозу COVID-вакцини для всіх охочих

В Україні уже наступного тижня розглянуть можливість щеплення бустерною дозою вакцини проти коронавірусу усіх охочих

Редактор стрічки новин
У МОЗ планують дозволити бустерну дозу C…
Фото: КМДА

Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики 5 січня проведе засідання, на якому  розгляне можливість введення бустерної вакцинації проти коронавірусу для всіх охочих.

Про це повідомив головний санлікар України Ігор Кузін в інтерв'ю "Суспільному", передає Depo.ua.

Він також нагадав, що уже є рішення Національної технічної групи експертів про рекомендацію дозволити проводити бустерні дози для людей віком від 60 років і більше. За його словами, це рішення найближчим часом також набуде чинності.

"Також ми очікуємо рішення НТГЕІ, яке буде проводитися 5 січня, де буде розглядатися питання про універсальний доступ до бустерної дози всіх охочих", – додав Кузін.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров'я оголосило про початок бустерного щеплення медичних працівників. У МОЗ заявили, що бустерну дозу отримають усі медики щонайменше через шість місяців з дати отримання другої планової дози. 

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, у чому різниця між додатковим щепленням та бустерною дозою. За його словами, бустерна доза робиться, щоб посилити ефективність на організм вакцини, яка з часом слабне.Тоді як додаткова вакцинація (ревакцинація) проводиться з іншою метою. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme