У МОЗ повідомили, скільки ще триватиме пік COVID-19 в Україні

Перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда повідомив, скільки в Україні триватимуть пікові показники захворюваності на коронавірус

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У МОЗ повідомили, скільки ще триватиме п…
Фото: Рixabay

За його словами, у відомстві прогнозують фіксування пікових показників протягом наступних двох тижнів.

Про це Комаріда заявив під час брифінгу, повідомляє "Укрінформ", передає Depo.ua.

"З приводу прогнозу. Зараз виходимо на пік, після чого звичайно буде спад, і ми це очікуємо. Найближчий тиждень-два, думаю, буде ще спостерігатися така ситуація", – наголосив він.

Також у першого заступника запитали про необхідність повторної вакцинації від коронавірусу щороку. Комаріда зауважив, що передбачити поведінку вірусу зараз неможливо, через що відповіді на запитання також немає. Втім, Україна планує продовжувати постачання препаратів для щеплення від коронавірусу протягом наступних двох років.

"Наразі достеменно ніхто не скаже, як себе поводитиме вірус і чи буде вакцинація щорічною, чи ні. Це буде залежати від епідеміологічної ситуації по всьому світу. Україна планує наразі забезпечувати централізовано і безкоштовно вакциною громадян як мінімум на найближчі два роки", – додав він.

Зауважимо, в Україні 31 жовтня коронавірусну хворобу підтвердили у 13 936 людей – це на 3 494 осіб менше, ніж добою раніше. При цьому, за весь час пандемії в країні захворіли – 2 936 238 осіб; одужали – 2 442 098 осіб; летальних випадків – 68 027.

Нагадаємо, що Україна опинилася на третьому місці у світі за добовою COVID-смертністю – це згідно з даними сайту Worldometers за 30 жовтня. 

Раніше міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко заявив, що у двох південно-східних областях України ліжка із киснем уже заповнені на 80%. Йдеться про Запорізьку та Донецьку області.

В Україні вже у 15 областях ввели "червону" зону карантину, а з 1 листопада посилені обмеження ввели й у столиці. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme