У МОЗ пояснили, чому в "Дію" не підтягується "бустерний" COVID-сертифікат і що робити

У Міністерстві охорони здоров'я українцям розповіли, що робити коли документ не підтягується, або навпаки –  "подвоюється"

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У МОЗ пояснили, чому в "Дію" не підтягує…
Фото: Міністерство цифрової трансформації України

Також представники профільного міністерства відповіли на інші запитання щодо ревакцинації, які турбують громадян.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-центр МОЗ. 

Якщо новий COVID-сертифікат не з'явився у "Дії", то для його генерації необхідно створити та надіслати запит на отримання.  За кілька секунд у вкладці "Документи" з'явиться новий цифровий документ.

Також українців попередили, що застосунку після введення бустерної дози буде відображатися два сертифікати. Один – новий, про бустер, а інший про дві дози вакцини від коронавірусу, який був раніше. Цього непотрібно боятися. Адже така ситуація не свідчить про те, що у системі стався збій.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що "бустерні" COVID-сертифікати уже доступні у "Дії". Новим цифровим документом можна користуватися як всередині країни під час введення карантинних обмежень, так і за кордоном.

Термін дії нового сертифіката складає 270 днів, як і в усіх країнах ЄС. 

У МОЗ також додали, що окрім COVID-сертифіката, українці, які отримали бустер, зможуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

"Медичний документ видається за місцем щеплення чи в сімейного лікаря, та в ньому мають бути перелічені усі дози вакцинації проти COVID-19 відповідно до вимог. Цей документ, як і COVID-сертифікат, буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme