У МОЗ пояснили, чому всім важливо носити маски

У Міністерстві охорони здоров'я пояснили, чому щеплені від коронавірусу люди все одно мають носити маски

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У МОЗ пояснили, чому всім важливо носити…
Фото: Pixabay

Захисні маски у громадських місцях мають носити усі люди, незалежно від того, чи пройшла людина повний курс вакцинації від коронавірусу, або перехворіла на COVID-19.

Таким чином можна уникнути інфікування ковідом та зробити неможливою передачу вірусу, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

"Медичні працівники, ті, хто має симптоми респіраторного захворювання або позитивний результат на COVID-19, особи з груп ризику тяжкого перебігу захворювання повинні носити медичну маску, з метою убезпечити не лише оточення, але й себе", – йдеться у дописі.

Зазначається, що маски захищають здорових людей від інфікованих. Йдеться як про хворих на COVID-19 із вираженими симптомами, так і тих, хто безсимптомно переносить хворобу. При цьому, в Україні ще немає колективного імунітету до хвороби, через що ризик інфікуватися залишається високим.

"Вакцинація у поєднанні із використанням медичної маски дозволяє максимізувати захист від нових, більш небезпечних, штамів коронавірусної хвороби, зокрема "Дельта-штаму". Такі поради надають Центри з контролю та профілактики захворювань в США", – додали в МОЗ.

У Міністерстві охорони здоров"я пояснили, чому щеплені від коронавірусу люди все одно мають носити маски

Нагадаємо, станом на ранок 6 жовтня вже 7,3 млн українців отримали хоча б одне COVID-щеплення. Одну дозу отримали 7 300 772 людини, а повністю імунізовані (отримали дві дози) – 5 879 300 людей (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном).

В цілому ж було проведено 13 180 072 щеплення.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme