У МОЗ пояснили, що робити, якщо відмовляють у щепленні через відсутність COVID-вакцин

В Україні розпочався 5-й етап вакцинації від COVID-19, в рамках якої планують вакцинувати всіх охочих від 18 років. Однак наразі ще є проблеми з роботою пунктів щеплення

Редактор стрічки новин
У МОЗ пояснили, що робити, якщо відмовля…
Фото: Віктор Ляшко/Facebook

Про це розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Ми бачимо, що 40% створених пунктів щеплень не працюють. Станом на 20 липня 2021 року в Закарпатській області з 213 створених кабінетів щеплень працювало лише 42", - написав міністр.

Схожа ситуація, за його словами, і в Київській (працює 70 з 216 пунктів щеплень), Івано-Франківській (44 зі 121), Кіровоградській (46 зі 121), Хмельницькій (28 з 80), Черкаській (61 зі 143), Рівненській (47 зі 122), Харківській (74 зі 154), Миколаївській (54 зі 108) та Волинській (43 з 87) областях.

Ляшко наголосив, що на регіональних складах вакцин достатньо для того, аби всі ці пункти щеплення повноцінно працювали.

"Люди скаржаться, що їм відмовляють у щепленні через брак вакцин. Проте на регіональних та місцевих складах зараз перебуває 3 435 103 доз антиковідних вакцин. З яких 961 142 доз це вакцина CoronaVac, температурний режим зберігання якої дозволяє її легко транспортувати, зберігати та використовувати у найвіддаленіших точках. Усе це означає, що не всі люди, які хочуть вакцинуватися від COVID-19, можуть отримати щеплення. В першу чергу це удар по літніх людях та людях, яким супутні хвороби не дають можливості доїхати до найближчого центру масової вакцинації та отримати щеплення, тоді як саме ці люди і є групою ризику", - написав міністр.

Він звернувся до регіональних очільників департаментів охорони здоров’я та закликав їх організувати розвезення вакцин зі складів у кожен визначений пункт щеплення та забезпечити їхню роботу.

Ляшко також закликає українців повідомляти, якщо найближчий пункт щеплення, який зазначений в переліку list.covid19.gov.ua не працює або відмовляє у щепленні через відсутність вакцин. За словами Ляшка, у таких ситуаціях необхідно телефонуйте до місцевих департаментів охорони здоров’я: https://moz.gov.ua/regionalni-upravlinnja.

Якщо й там розводять руками, потрібно подзвонити на "гарячу лінію" МОЗ за номером контакт-центру 0 800 60 20 19.

"Тільки забезпечивши можливість щепитися від COVID-19 якнайбільшій кількості громадян, ми зможемо уберегтися від хвилі нового штаму "Дельта" та її можливих наслідків", - додав Ляшко.

Ляшко про роботу пунктів вакцинації - допис у ФБЩо робити якщо у пункті щеплення немає вакцини

Нагадаємо, 21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

Наразі вже понад 1,5 мільйона українців повністю вакциновані від коронавірусу. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme