UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У МОЗ розповіли, через який час після перенесеного COVID-19 людині можна вакцинуватися

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, через який час після одужання від коронавірусу можна робити щеплення проти цієї хвороби

Журналіст стрічки новин
У МОЗ розповіли, через який час після пе…
Фото: Рixabay

За його словами, люди, які перехворіли на COVID-19, можуть не чекати шість місяців, а після того, як минуть всі симптоми гострої хвороби, прийти до свого сімейного лікаря і вакцинуватися.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода", пише Depo.ua.

"Навіть якщо ви перехворіли, якщо у вас пройшли всі симптоми, немає ознак гострої хвороби, ви можете спокійно прийти до свого сімейного лікаря і зробити щеплення. Потім через певний проміжок часу, залежно від того, якою вакциною ви зробите це щеплення, повторити це щеплення і мати "зелений ковідний" сертифікат, який буде виданий у зв’язку з вакцинацією", – зауважив Ляшко.

Голова МОЗ пояснив, що раніше людям, які перехворіли, рекомендували відтермінувати щеплення на шість місяців. Але таке рішення ухвалили на початку вакцинальної кампанії, коли був обмежений доступ до вакцини. Нині в Україні обмежень щодо доступу до вакцини немає. У країні є понад 10 мільйонів доз.

"Тоді зібралися національний штаб і національна група експертів з імунопрофілактики та ухвалили рішення, що краще вакцину віддати людям похилого віку, які не хворіли на COVID-19. Ті, хто хворів, можуть шість місяців почекати, бо у них який-не-який, але титр антитіл був, вони були більш захищені, ніж ті люди, які не хворіли", – зауважив міністр.

Ляшко наголосив, що щепитися значно простіше, аніж перенести хворобу, адже вакциновані не потрапляють до реанімації.

"Сьогодні можете зайти у будь-яку лікарню – вам скаже будь-який медичний працівник, реально в реанімаціях і в "ковідних" госпіталях 97% – невакциновані люди, у реанімаціях – всі невакциновані", – нагадав очільник МОЗ.

Нагадаємо, раніше Ляшко розповів, що в Україні можуть скасувати носіння масок в громадських місцях, коли буде вакциновано проти коронавірусу щонайменше 70-80% населення. 

Читайте також: Або вакцинація, або карантин: В МОЗ пояснили, чому доведеться посилювати обмеження

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme