У МОЗ розповіли, чому великі колективи щеплюють від коронавірусу вакциною Pfizer

Організовані колективи почали щеплювати проти COVID-19 вакциною від Pfizer, бо вони працюють на стратегічно важливих для України підприємствах 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У МОЗ розповіли, чому великі колективи щ…
Фото: Рixabay

Про це повідомив головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін в інтерв'ю ТСН, передає Depo.ua.

"Їх (організовані колективи, – ред.) треба вакцинувати якнайшвидше. Це великі підприємства, які зокрема забезпечують економіку держави", – сказав Кузін.

За його словами, спочатку  для колективів не була доступна вакцинація. Діяла лише схема запису на щеплення. Але з кінця червня запрацював механізм вакцинації самоорганізованих колективів. 

Під час цього процесу медики не надають перевагу якійсь конкретній вакцині проти коронавірусу. Людей щеплюють тим препаратом, який зараз у наявності в пункті вакцинації чи є у мобільної бригади. Початок вакцинації робітничих колективів збігся з наявністю в багатьох мобільних бригад вакцини від виробника Pfizer. Саме тому ці працівники отримали щеплення зазначеним препаратом.

Кузін додав, що в Україні також є колективи, які своє перше щеплення зробили препаратом від коронавірусу Sinovac.

"Організовані колективи, які зараз записані, і які подали відповідне звернення, будуть вакциновані всіма вакцинами. CoronaVac буде розподілятися переважно на пункти щеплень у віддалених населених пунктах", – додав Кузін.

За його словами, таке рішення ухвалили через відносну простоту й доступність логістики для вакцини CoronaVac.

Нагадаємо, що працівників українських міністерств, відомств та інших органів виконавчої влади проти коронавірусу щеплюють мобільні бригади вакциною від Pfizer

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme