У МОЗ розповіли, де встановлять перші спецкамери для контролю за дотриманням карантину

В Україні перші спецкамери, що стежитимуть за дотриманням карантину, планують встановити у Києві, а також у Харкові чи Дніпрі

Журналіст стрічки новин
У МОЗ розповіли, де встановлять перші сп…
Фото: Рixabay

Так МОЗ підтримує проведення пілотного дослідження, яке ініціювала ВООЗ.

Про це заявив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін, повідомляє Depo.ua з посиланням на ТСН.

Зазначимо, що це робиться для оцінки умовного відсотка дотримання протиепідеміологічних норм.

"Тобто в автоматичному режимі зчитується кількість людей, які проходять уздовж камери або зони її дії, і скільки з них в масках, скільки дотримуються дистанції", – розповів Кузін.

За його словами, наразі розроблені повні комплекти документів для проведення біоетичної експертизи та встановлення таких камер.

"Ми очікуємо, що цей пілот буде запущено не раніше ніж 1 листопада цього року. І перші результати вже зможемо отримати через два тижні", – додав санлікар.

Водночас під час проведення дослідження не буде проводитись ідентифікація порушників, збереження персональних або конфіденційних даних або навіть самої плівки, де буде запис.

"М'яко кажучи, це пілот з відстеження загального відсотка протиепідеміологічних вимог. Але водночас для людей, які порушують протиепідемічні вимоги, діє відповідна стаття в адміністративному кодексі України та передбачено покарання, зокрема, за відсутність масок у закритому приміщенні", – підсумував Кузін.

Нагадаємо, вперше про контроль маскового режиму за допомогою камер заговорили ще в середині вересня. Їх планують встановлювати у ТРЦ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme