У МОЗ розповіли, коли українцям буде доступна третя доза вакцини

Бустерна доза вакцини проти COVID-19 стане доступна українцям лише після того, як доцільність її введення схвалить рада експертів МОЗ 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У МОЗ розповіли, коли українцям буде дос…
Фото: Рixabay

Доцільність третього щеплення експерти обговорять вже у найближчі кілька тижнів.

Про це головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін розповів у коментарі "Укрінформу", передає Depo.ua

"Найближчими тижнями обговорюватимуться рекомендації експертів, після чого буде ясно, чи ухвалять їх частково або в повному обсязі. На сьогодні дослідження показують, що бустерна доза для людей у ​​групі 60+ дає кращий ефект", – сказав Кузін.

За його словами, по суті, це не життєво необхідний показ для проведення ревакцинації. Тому поки що питання обговорюється. 

"Думаю, що протягом двох тижнів ми це вирішимо, у тому числі й за кількістю вакцин, алгоритмом надання послуги і т.д., оскільки змішувати зараз різні потоки не варто", – підкреслив Кузін.

Він також наголосив на тому, що третя доза вакцини від коронавірусу буде обов'язковою не для всіх українці, а лише для певних соціальних категорій. 

Нагадаємо, раніше українцям пояснили, які щеплення необхідні для тих, хто перехворів на ковід, для дітей та для літніх людей. Також директорка Інституту епідеміології та інфекційних хвороб зробила припущення, що коронавірус залишиться із українцями на все життя, тому вакцинація від нього необхідна. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme