У МОЗ розповіли, коли в Україні можуть почати масову COVID-вакцинацію підлітків

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, коли в Україні може стартувати масове щеплення підлітків від коронавірусу

Журналіст стрічки новин

Він також закликав родини, у яких є школярі або студенти, вакцинуватися і щепити старших членів родини.

"У всіх у кого діти ходять до школи, або до вищих навчальних закладів, в родині маєте дитину — провакцинуйте себе, провакцинуйте людей похилого віку, і у вас не буде цієї проблеми, що дитина може принести (COVID-19), може інфікувати. Ми повинні навчитися жити в нові реальності", – сказав Ляшко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, пише Depo.ua.

Він додав, що зараз триває масова кампанія вакцинації від 18 років. І нагадав, що згідно з інструкцією одного виробника вакцинація проти COVID-19 дозволено в Україні вакцинацію дітей від 12 років.

Проте, за словами Ляшка, зараз в країні лише 35% дорослого населення вакциновано принаймні однією дозою: "Як ми дійдемо до 50%, а бажано 70% дорослого населення, тоді ми повернемося до питання масової вакцинації підлітків".

Нагадаємо, 26 жовтня Міністерство охорони здоров'я видало наказ, який дозволяє робити щеплення від коронавірусної інфекції підліткам від 12 до 17 років. Для вакцинації рекомендують препарат Comirnaty компанії Pfizer/BioNTech. Водночас отримання вакцини протипоказано за умови наявності алергічної реакції на один із компонентів препарату. Також відстрочити вакцинацію рекомендували дітям, які перенесли дитячий мультисистемний запальний синдром. Другу дозу вакцини також не варто вводити тоді, коли після першої дози підліток переніс міокардит або перикардит.

Читайте також: Щеплення неповнолітніх: Чому вакцинувати підлітка від COVID-19 в Україні – справжній квест

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme