У МОЗ розповіли, коли в Україні планують дозволити вакцинувати дітей від коронавірусу

Під час п’ятої хвилі вакцинації проти коронавірусу за рекомендаціями лікарів в Україні дозволять щепити дітей

Редактор стрічки новин
У МОЗ розповіли, коли в Україні планують…
Фото: КМДА

Про це зазначив керівник національної програми імунізації Центру громадського здоров’я МОЗ Олександр Заїка під час національного діалогу про вакцинацію від COVID-19, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

За його словами, щепитимуть дітей вакциною від Pfizer і BioNTech. Водночас наразі ще невідомо, в яких саме випадках рекомендуватимуть робити щеплення проти коронавірусу дітям.

"Якщо ми говоримо про дітей віком 12-16 років, то ми знаємо, що це Файзер і там буде чіткий алгоритм, у яких випадках. Наприклад, дитина їде за кордон на навчання, змагання, на якісь конкурси і ця подорож передбачає дві вакцинації", - розповів керівник національної програми імунізації.

Чиновник додав, що щеплення дітей проходитиме за рекомендаціями лікарів.

Зазначимо, наразі в Україні триває четвертий етап вакцинації від коронавірусу, в рамках якого планують щепити людей віком від 60 років, а також людей віком 18-59 років, які мають супутні захворювання.

Нагадаємо, станом на сьогодні в Україні зробили уже понад 4 млн щеплень. Від початку вакцинальної кампанії щеплено 2 604 862 людини, з них отримали 1 дозу – 2 604 860 людей, повністю імунізовані та отримали 2 дози – 1 406 180 осіб (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 4 011 040 щеплень.

Читайте також: Не мочити, не тренуватися, не пити: Чи є сенс у заборонах після вакцинації від Covid-19

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme