У МОЗ розповіли, як довго ми ще будемо носити маски

Протиепідемічні заходи, такі як носіння масок, можуть залишатися ще тривалий час для запобігання поширенню коронавірусу

Журналіст стрічки новин

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікарі Ігор Кузін в інтерв'ю ТСН, повідомляє Depo.ua.

Він зазначив, що не радить знімати маски зараз, незважаючи на масову вакцинацію та те що частина людей перехворіла.

"Навіть на фоні поліпшення епідемічних показників міжнародні організації, ВООЗ, CDC запроваджують додаткову норму навіть для вакцинованих людей продовжувати носити маски, особливо коли ми перебуваємо в замкненому просторі або якщо у нас недостатній рівень вентиляції і ми не можемо гарантувати, що люди не інфікуються. Тому для закритих приміщень, швидше за все, маски залишаться ще на довгий час, поки ми не досягнемо адекватних рівнів вакцинації або допоки увесь світ не розпрощається з коронавірусною хворобою", – сказав Кузін.

Головний санлікар зауважив, що сподіватися на колективний імунітет проти COVID-19 поки що немає підстав.

Також за його словами на зростання захворюваності восени може впливати і те, що після літніх канікул діти повернуться в заклади освіти. Таким чином, про формування колективного імунітету можна буде говорити ближче до кінця року. За рекомендаціями ВООЗ, мова про колективний імунітет може йти, коли 75-80% населення мають антитіла до COVID-19 внаслідок вакцинації або перенесеної хвороби.

Нагадаємо, у МОЗ розповіли, коли в Україні з'явиться колективний імунітет.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme