У МОЗ розповіли, як проводитимуть ревакцинацію населення від коронавірусу

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін розповів, як в Україні планують проводити ревакцинацію населення проти коронавірусу
 

Христина Макогон

За його словами, стратегія Міністерства охорони здоров’я передбачає ревакцинацію проти коронавірусу двома дозами препарату через один рік після отримання базового курсу щеплення.

Про це він розповів в інтерв'ю "Суспільному", пише Depo.ua.

Кузін пояснив, що людина, яка отримала щеплення у 2021 році, має через рік звернутися до пункту щеплення чи центру вакцинації населення й отримати повторне щеплення двома дозами вакцини.

"При цьому вона може обрати інший тип вакцини, який використовувався під час першого щеплення", — пояснив він.

За його словами, в Україну може приїхати будь-яка вакцина: AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson тощо. Коли точно вони будуть доставлені в Україну за механізмом COVAX, повідомлять у першому кварталі 2022 року.

"Враховуючи поточні залишки, у нас є законтрактовано або вже гарантовано надходження для вакцинації принаймні 70% населення України повноцінною ревакцинацією двома дозами", — запевнив він.

Нагадаємо, раніше у МОЗ повідомляли, що для ревакцинації населення Україна домовилась про постачання майже 42 мільйонів доз COVID-вакцин різного виробництва. Це 25 мільйонів доз вакцини Pfizer, 6,5 мільйонів доз – Сoronavac та 10 мільйонів доз по механізму COVAX. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua