Україна домовилась про постачання майже 42 млн доз COVID-вакцин у 2022 році, – МОЗ

В України уже є домовленості на постачання у наступному році вакцин проти коронавірусу, якими можна забезпечити 70% дорослого населення

Редактор стрічки новин
Україна домовилась про постачання майже…
Фото: Одеська ОДА

Україна наразі має домовленості на постачання майже 42 мільйонів доз вакцини проти COVID-19 у 2022 році.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін на брифінгу, передає Depo.ua.

За його словами, йдеться про 25 мільйонів доз вакцини Pfizer, 6,5 мільйонів доз – Сoronavac. Ще 10 мільйонів доз вакцин Україна отримає через механізм COVAX.

"Тобто в нас уже гарантовані надходження, щоб 70% дорослого населення країни мали повноцінну ревакцинацію двома дозами", – сказав Кузін.

Нагадаємо, станом на 21 грудня від початку вакцинальної кампанії щеплено 14 422 443 людини, з них отримали першу дозу – 14 422 441 людина, повністю імунізовані та отримали дві дози – 13 061 477 людей, отримали додаткову дозу – 171 людина. Загалом проведено 27 484 089 щеплень.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна має достатньо доз вакцини проти коронавірусу у запасах, щоб розпочати застосування бустерного щеплення. За його словами, найближчим часом відбудеться засідання експертної ради МОЗ, яка ухвалить рішення про дату й порядок застосування бустерної дози. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme