Шмигаль обіцяє, що рішення щодо бустерного COVID-щеплення буде найближчим часом

Україна має достатньо доз вакцини проти коронавірусу у запасах, щоб розпочати застосування бустерного щеплення

Редактор стрічки новин
Шмигаль обіцяє, що рішення щодо бустерно…
Фото: КМДА

Ухвалення рішення щодо бустерного щеплення проти коронавірусу в Україні буде ухвалене найближчим часом.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає Depo.ua.

За його словами, в Україні зараз достатньо вакцин для щеплення українців проти коронавірусу – є запас у понад 9 млн доз вакцин від 4 виробників, визнаних у світі.

"Люди мають можливість безкоштовно вакцинуватися будь-коли і в будь-якому зручному місці. Під час поїздок у регіони я особисто заїжджаю в центри вакцинації, спілкуюся з людьми та лікарями. Вакцина — єдиний спосіб подолати пандемію та розвивати нашу економіку", — відзначив прем’єр-міністр.

Шмигаль зауважив, що наказом Міністерства охорони здоров’я від 16 грудня дозволяється використання третьої дози для людей зі слабким імунітетом. Крім того, найближчим часом відбудеться засідання експертної ради МОЗ, яка ухвалить рішення про дату й порядок застосування бустерної дози.

Нагадаємо, 14грудня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підписав наказ щодо введення додаткової дози вакцини від COVID-19 відповідно до рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ).

Як відомо, відповідно до наказу міністра, в Україні додаткова доза вакцини, незалежно від того, яким препаратом щепилися раніше, рекомендується людям з ВІЛ-інфекцією, онкологією, після трансплантації органів, які проходять імунодепресивну терапію чи імуномодулюючу терапію, а також людям з імунодефіцитним станом.

Станом на 20 грудня від початку вакцинальної кампанії щеплено 14 386 387 людей. З них отримали першу дозу – 14 386 385 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 12 986 872 людини, отримали додаткову дозу – 92 людини. Загалом проведено 27 373 349 щеплень. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme