У МОЗ розповіли, який відсоток дітей серед хворих на коронавірус українців

Очільник МОЗ Віктор Ляшко розповів, чи змінюється відсоток дітей серед хворих на коронавірус в Україні

Журналіст відділу новин
У МОЗ розповіли, який відсоток дітей сер…
Фото: ЕРА

За словами міністра, за увесь період пандемії відсоток дітей серед хворих на COVID-19 не перевищує 8,2%.

Тобто протягом коронавірусної пандемії кількість хворих дітей не збільшується, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

Таким чином, зазначив Ляшко, на цей момент варто зосередитися на вакцинації перш за все дорослого населення, яке вакциноване лише на 17%.

Нагадаємо, що в Україні поки що не проводять масову вакцинацію дітей та підлітків. Діти можуть отримати вакцину лише з двох підстав.

По-перше, це певні соціально-гуманітарні питання, якщо дитина виїжджає за кордон і потрібна вакцинація, бо це вимагає країна, куди вона їде.

По-друге, якщо дитина важкохвора, або така, що має супутні захворювання, і батьки або лікар вважають, що потрібна вакцинація.

Довідка: Вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються п'ятьма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап кампанії імунізації – масова вакцинація. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

Станом на 8 вересня від початку кампанії щеплено 5 666 019 людей, з них отримали одну дозу – 5 666 017 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 4 407 024 людини (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 10 073 041 щеплення.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme