У МОЗ затвердили форму довідки про протипоказання до COVID-щеплення

У Міністерстві охорони здоров'я затвердили форму довідки від сімейного лікаря про протипоказання до вакцинації проти коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У МОЗ затвердили форму довідки про проти…
Фото: Рixabay

Йдеться про тимчасові та постійні протипоказання до вакцинації, які були затверджені дещо раніше.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

"Відповідну форму № 028-1/о "Висновок лікаря щодо наявності протипоказань до вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" та інструкцію щодо її заповнення було затверджено наказом МОЗ № 2394 від 2 листопада 2021 року", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що форму заповнюють на підставі медичних записів про стан здоров'я пацієнта. Довідка знадобиться, перед усім, працівникам професій, які підлягають обов'язковій вакцинації. Наприклад, освітянам така довідка дозволить уникнути відсторонення з роботи.

При цьому, довідка про тимчасові протипоказання до щеплення буде містити термін дії цих протипоказань. Водночас, довідка про постійні протипоказання може бути видана лише у випадку, якщо у пацієнта спостерігалася алергічна реакція на першу дозу щеплення або один із компонентів вакцини.

Нагадаємо, напередодні профспілка працівників освіти та науки закликала урядовців не відсторонювати від роботи вчителів без COVID-щеплень з 8 листопада. Освітяни просили дати їм ще місяць для проведення вакцинації.

Відомо, що Міністерство охорони здоров’я своїм наказом №2153 затвердило перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним COVID-щепленням, з включенням до нього всіх працівників усіх закладів освіти та наукових установ.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme