У МВФ оголосили про початок роботи онлайн-місії в Україні

Місія МВФ розпочинає роботу в Україні

Редактор стрічки новин
У МВФ оголосили про початок роботи онлай…
Фото: International Monetary Fund/Facebook

Міжнародний валютний фонд оголосив сьогодні, 21 вересня, про початок роботи онлайн-місії з першого перегляду отриманої Україною в червні 2020 року програми stand-by.

Про це йдеться в заяві постійного представника Міжнародного валютного фонду в Україні Ваграма Степаняна, передає Depo.ua.

Місію в Україні очолила Іванна Владкова Голлар.

"Місія МВФ на чолі з Іванною Владковою Голлар розпочинає сьогодні свою роботу і продовжуватиме обговорення з владою України першого перегляду програми, що підтримується МВФ. Зустрічі місії відбуватимуться в онлайн-режимі", – зазначив представник Фонду.

Інших подробиць щодо роботи місії в Україні наразі не повідомляється.

Нагадаємо, дещо раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль спрогнозував, коли Україна може отримати новий транш від МВФ. Він вважає запланований візит завершальним елементом у підготовці видачі наступного траншу. За словами Шмигаля, Україна вже виконала всі необхідні умови.

Довідка: 10 червня 2020 року Рада директорів МВФ погодила нову кредитну програму для України — stand-by на 5 мільярдів доларів і терміном на 1,5 року. Кошти планували перерахувати чотирма траншами. Майже одразу Україна отримала 2,1 мільярда першого траншу.

Два наступні транші мали надійти до кінця 2020 року загальною сумою 3,5 млрд доларів, а четвертий транш — у 2021 році. Але ті два транші перенесли на 2021 рік. Щоб Україна отримувала транші, потрібно виконувати певні вимоги — зокрема продовжити пенсійну, медичну, освітню та антикорупційну реформи.

Минулого разу місія МВФ працювала в Україні з грудня 2020 до лютого 2021 року, але поїхала, так і не погодивши виділення наступних траншів за програмою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme