UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У МВС Польщі зробили заяву щодо розслідування смерті українця після затримання поліцією

Віцеміністр Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі Мацєй Вонсік наголосив на важливості розслідування смерті 25-річного Дмитра Никифоренко у Вроцлаві після затримання поліцією

Журналіст стрічки новин

У Любіні, Польща, почалось прокурорське слідство цього інциденту. Частина правоохоронців вже покарана.

Вонсік був гостем порталу "Wirtualna Polska", де його запитали про реакцію відомства на те, що після затримання поліцією та внаслідок дій поліцейських у Вроцлаві помер 25-літній громадянин України, а в Любіні – 34-літній поляк, передає Depo.ua з посиланням на "Польське радіо".

"Вже є реакція. У Любіні почалося прокурорське слідство, і я переконаний, що воно допоможе з’ясувати цю справу. Там є різні свідчення. Якщо говорити про ситуацію з витверезника, то частину поліцейських вже покарано", – заявив він.

Вонсік наголосив, що "винних потрібно суворо карати, але з іншого боку, не можна вдаватися до колективної відповідальності".

Він зауважив, що, важливо, аби ці "всі справи були з’ясовані".

Нагадаємо, 18 серпня в Україні стало відомо про те, що в місті Вроцлав (Польща) у витверезнику помер українець, якого поліцейські зв'язали ременями

Загиблим виявився 25-річний Дмитро Никифоренко, який поїхав до сусідньої країни працювати. Низка польських ЗМІ оприлюднили версію про те, що у загибелі заробітчанина винні правоохоронці. Ніби-то нагрудна камера спостереження одного із поліцейських зафіксувала, як українця душили руками та ставали йому коліньми на горло.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme