Україна направить Польщі ноту через смерть українця після затримання поліцією

Посольство України планує направити до Міністерства закордонних справ Польщі ноту щодо смерті 25-річного Дмитра Никифоренка після затримання поліцейськими

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Україна направить Польщі ноту через смер…
Фото: Pixabay

Зараз у посольстві триває робота над нотою. Вона буде стосуватися загибелі громадянина України у Вроцлаві, до якої, за однією із версій, причетні польські правоохоронці.

Посольство буде просити провести неупереджене та швидке слідство. Також у ноті йтиметься про притягнення причетних до відповідальності та інформування української сторони про надзвичайну подію, повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця для "Укрінформ", передає Depo.ua.

За його словами, справа щодо розслідування смерті від початку серпня перебуває на контролі українських дипломатичних органів, зокрема Генерального консульства України у Кракові.

Нагадаємо, 18 серпня в Україні стало відомо про те, що в місті Вроцлав (Польща) у витверезнику помер українець, якого поліцейські зв'язали ременями

Загиблим виявився 25-річний Дмитро Никифоренко, який поїхав до сусідньої країни працювати. Низка польських ЗМІ оприлюднили версію про те, що у загибелі заробітчанина винні правоохоронці. Ніби-то нагрудна камера спостереження одного із поліцейських зафіксувала, як українця душили руками та ставали йому коліньми на горло.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme