У МВС розповіли, скільки правоохоронців постраждали через сутички з "Нацкорпусом"

Внаслідок сутичок з представниками "Нацкорпусу" під Офісом президента постраждали семеро поліцейських та декілька нацгвардійців

Журналіст стрічки новин

Правоохоронці зазнали опіків очей від членів "Нацкорпусу".

Наразі під ОП ситуація спокійна, повідомив директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко у Facebook, передає Depo.ua.

Шевченко нагадав, що сутички на Банковій стались через опір учасників акції, які не захотіли, щоб правоохоронці перевіряли їхні речі.

"Учасники акцій протесту на Банковій не підкорилися законній вимозі поліції пройти перевірку на вміст небезпечних предметів перед допуском до ОПУ і спровокували сутички із силами правопорядку, використовуючи сльозогінний газ, шини та інші предмети", – розповів Шевченко.

Він також закликав всіх учасників акції дотримуватися порядку, протестувати мирно і наголосив, що кожен, хто пройде перевірку на відсутність небезпечних предметів, може бути вільно пропущений на площу перед ОПУ.

Сутички на Банковій

Варто додати, що глава Нацполіції України Ігор Клименко уточнив, що один військовослужбовець отримав поранення руки. Крім того, серед правоохоронців є ті, хто постраждали від каміння або димових шашок.

Нагадаємо, повідомлялося, що у Києві під ОП почались сутички мітингувальників і правоохоронців. Активісти використовували вибухові пакти та палили файєри. Вони заявляють, що не хочуть допустити "реалізації зрадницьких домовленостей та капітуляції країни перед Кремлем".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme