У МЗС розповіли, чи закриє Україна кордони через штам коронавірусу "Дельта"

Наразі в український уряд не має наміру закривати кордони через новий штам коронавірусу "Дельта"

Редактор стрічки новин
У МЗС розповіли, чи закриє Україна кордо…
Фото: ДПСУ

Україна уже посилила правила в'їзду з-за кордону через загрозу поширення коронавірусного штаму "Дельта", чи закриватимуть український кордон, залежить від динаміки захворюваності на коронавірус.

Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу "1+1", передає Depo.ua.

"Ми вже посилили правила в'їзду на територію України саме через штам "Дельта". Якщо потрібно буде, будемо запроваджувати жорсткі заходи для захисту здоров'я українців", – зазначив глава МЗС.

Водночас Кулеба додав, що повне закриття кордону наразі є не на порядку денному.

Нагадаємо, Кабінет міністрів подовжив адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації в Україні до 1 жовтня.

Також через розповсюдження штаму "Дельта" Україна посилила правила в'їзду. 28 липня уряд ухвалив рішення про повернення обов'язкового ПЛР-тестування на коронавірус для всіх невакцинованих людей під час перетину українського кордону. Водночас спрощена система в'їзду буде діяти лише для людей, які вакцинувалися від коронавірусу. Якщо українець має щонайменше одне щеплення, він може уникнути самоізоляції. Іноземцям потрібно - два щеплення.

Довідка: Коронавірус штаму "Дельту" вперше виявили в Індії. Штам має дві ключові мутації зовнішньої "спайкової" частини вірусу, яка прикріплюється до клітин людини.

За даними британського Управління громадського здоров'я, штам "Дельта" у 1,6 раза заразніший, ніж штам "Альфа", у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 раза частіше — до реанімації.

Вакцини проти цієї мутації коронавірусу є ефективними, однак ефективність дещо нижча, ніж щодо попередніх штамів.

У ВООЗ раніше заявили, що штам "Дельта" уже поширився щонайменше у 111 країнах світу. Коронавірус "Дельта" в Україні вперше зафіксували у другій половині червня, а вже 28 липня стало відомо про першу смерть від нового типу вірусу. Помер хворий чоловік у Києві. 

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme