У МЗС сказали, скільки російських громадян подалися на візи для в'їзду в Україну

З початку запровадження візового режиму з росією вже 112 громадян рф подали заяви на отримання візи для в'їзду в Україну. Утім, жодної візи Україна поки не видала

Журналіст відділу новин
У МЗС сказали, скільки російських громад…
МЗС України

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко в етері єдиного телемарафону, передає Depo.ua.

Українські посольства закордоном отримували заяви від громадян росії, які проживають в країнах Європейського Союзу. Йдеться насамперед про Польщу, Чехію, Румунію та Німеччину.

Поки що ці клопотання розглядаються та здійснюється перевірка. За словами Ніколенка, станом на сьогодні жодної візи громадяни росії не отримали.

Оскільки Україна розірвала дипломатичні відносини з росією, на території рф немає українських дипломатичних представництв. Таким чином, громадяни рф на території росії наразі не можуть подаватися на українські візи. Це можуть робити лише росіяни, які проживають закордоном та мають у країнах право на тимчасове або постійне проживання.

Ніколенко нагадав, що наявність української візи не гарантує право перетину державного кордону України. Остаточне рішення ухвалюють прикордонники. Однією з причин відмови може те, що людина не в змозі довести мету своєї поїздки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme