У МЗС Словаччини вибачились за скандал із прапором України

У вівторок, 8 лютого, в парламенті Словаччини депутат від ультраправої партії Андрей Медвецьки облив водою український прапор. Посольство України у Братиславі засудило інцидент та вимагало вибачень

Журналіст відділу новин
У МЗС Словаччини вибачились за скандал і…
Фото: Pixabay

У відомстві зазначили, що міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок підтвердив тверду незмінну позицію своєї країни в підтримці України.

Про це повідомляє Depo.ua.

"Сьогодні (8 лютого, – ред.) в Києві Іван Корчок підтвердив тверду незмінну позицію Словаччини в підтримці України! Маємо підтримку й в Національній раді Словаччини! Негідне поводження з прапором України з боку депутатів Марека Котлеби, Андрея Медвецьки не може її похитнути! Засуджуємо й вимагаємо вибачень!" – наголосили у посольстві України.

Посольство України у Братиславі засудило інцидент з прапором України у парламенті Словаччини

Дещо згодом Корчок вибачився за інцидент у своєму Facebook.

Він повідомив, що Словаччина принесла українській стороні свої вибачення дипломатичними каналами.

На думку посадовця, причиною такого вчинку стали "істерія та залякування народу" через оборонну угоду зі США.

"Кілька тижнів істерії та залякування людей через договір про оборону зі США перетворилися на повстання опозиції та екстремістів у парламенті. Дуже складно відрізнити, хто з них хто... Мені шкода і ще більш соромно, що це сталося під час моїх переговорів у Києві. Просимо вибачення дипломатичним шляхом", – наголосив Корчок.

Він пообіцяв також, що, повернувшись з України, прийде в парламент і разом із міністром оборони країни проведе там дебати з опозицією.

"Важливо зберігати спокій та реагувати на це огидне видовище коштом безпеки та оборони нашої країни", – підсумував дипломат.

У МЗС Словаччини вибачились за скандал із прапором України
Нагадаємо, 8 лютого стало відомо, що у Словаччині депутати облили прапор України водою. Засідання парламенту було присвячене оборонній угоді зі США.

Депутати від проросійських політсил SMER та "Народної партії Наша Словаччина" зривали засідання, блокували виступи представників влади та депутатів-опонентів. Після чергового блокування трибуни парламенту країни між політиками ледь не сталась бійка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme