У МЗС України відреагували на ймовірну евакуацію російських дипломатів

Міністерство закордонних справ України заявило, що не отримувало від РФ інформацію про евакуацію російських дипломатів з країни

Журналіст стрічки новин
У МЗС України відреагували на ймовірну е…
Фото: Прес-служба МЗС

Водночас посольства інших держав також нічого не заявляло про евакуацію дипломатів, які перебувають зараз в Україні.

Про це повідомив прес-секретар МЗС Олег Ніколенко у Facebook, передає Depo.ua.

"Міністерство закордонних справ не отримувало від російської сторони інформацію про евакуацію співробітників дипломатичних установ Російської Федерації з України. Посольства інших держав в Україні також не повідомляли про наміри евакуйовувати своїх співробітників", – зазначив Ніколенко.

За його словами, МЗС України наразі також не планує евакуацію українських дипломатів з РФ.

"На території Росії функціонують в штатному режимі посольство в Москві, генеральні консульства в Санкт-Петербурзі та Ростові-на-Дону, консульства в Єкатеринбурзі та Новосибірську", – додав Ніколенко.

Речник зауважив, що попри складні умови, українські дипломати і консули продовжують виконувати покладені на них завдання. Зокрема, захищають інтереси українських громадян в Росії.

Нагадаємо, раніше у The New York Times повідомили, буцімто Росія евакуює своїх дипломатів з України. Згідно з інформацією видання, дипломати у двох російських консульствах в Україні нібито отримали наказ підготуватися до виїзду з країни.

Водночас у Міністерстві закордонних справ РФ заявили, буцімто російське посольство в Україні працює у штатному режимі. Таким чином вони нібито спростували інформацію про евакуацію дипломатів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme