У МЗС відреагували на затримання українців у Нідерландах

Посольство України співпрацює із нідерландськими правоохоронцями, щоб з’ясувати обставини та причини затримання українця, якого підозрюють у перевезенні нелегалів

Журналіст стрічки новин

У відомстві уточнили, що інцидент, про який писали ЗМІ, стався понад тиждень тому. Видання писали про затримання двох українських громадян у Нідерландах.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ, передає Depo.ua з посиланням на "Суспільне".

"17 вересня берегова охорона Нідерландів затримала громадянина України – капітана вітрильного судна за підозрою у перевезенні морем нелегальних мігрантів. Суд обрав українцю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці", – зазначили у МЗС.

Прикордонна поліція Нідерландів веде досудове розслідування у цьому провадженні. Українське посольство уважно слідкує за перебігом справи.

"Посольство України в Нідерландах взаємодіє із нідерландськими правоохоронцями задля з'ясування усіх обставин цієї справи, забезпечення дотримання процесуальних прав громадянина", – додали у відомстві.

Нагадаємо, у серпні поблизу Італії в рибальському човні виявили рекордну кількість біженців. За даними берегової охорони у човні перебували 539 осіб, серед яких три жінки та одна дитина. У деяких людей були сліди від побоїв.

Відомо, що 22 липня 2020 року 14 країн-членів Європейського Союзу домовилися про новий "механізм солідарності" для розподілу мігрантів між державами ЄС.

Довідка: Німеччина, Франція, Італія та Мальта досягли угоди щодо тимчасового механізму розподілу мігрантів, врятованих у Середземному морі на шляху до Європи. Пізніше Хорватія, Фінляндія, Ірландія, Литва, Люксембург та Португалія також погодилися взяти участь у цьому механізмі. До ухвалення цього механізму Мальта та Італія – країни ЄС, що найбільше потерпають від потоку мігрантів – відмовлялися приймати судна з урятованими в Середземному морі мігрантами на борту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme