У МЗС заявили, що допоможуть білоруському тренеру, який втік до України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що МЗС уже зв'язалося із тренером гандбольного клубу "Витязь" Костянтином Яковлєвим, який втік із Білорусі до України

Журналіст відділу новин
У МЗС заявили, що допоможуть білоруськом…
Фото: скріншот

"Раді вітати його із сім’єю в Україні та хочемо, щоб у нас вони почували себе краще, ніж вдома", – написав Кулеба.

МЗС готове за потреби надати усю необхідну допомогу тренеру-біженцю, передає Depo.ua із посиланням на Twitter міністра.

Гандбольний тренер втік із Білорусі до України

Нагадаємо, що у червні Яковлєв отримав 15 діб арешту за те, що разом із іншими спортсменами зустрічав у місті Барановичі журналіста, який вийшов із тюрми після таких же 15 діб за участь у опозиційному мітингу.

Після відбуття покарання Яковлєв втік до України.

Додамо, що 30-го липня на Олімпіаді бігунка Крістіна Тимановська в своєму Instagram розкритикувала рішення керівництва білоруської збірної поставити її виступати в естафеті 4 по 400 метрів замість спортсменок, яких не допустили до участі в Олімпіаді. Ролик показали на білоруських державних каналах, які назвали вчинок спортсменки "нестриманою витівкою", а її саму – "не такою сильною духом".

1 серпня Національний олімпійський комітет Білорусі спробував вивезти Тимановську з Токіо, хоча 2 серпня вона мала взяти участь в забігу на дистанції 200 метрів. Спортсменка звернулася до японської поліції і попросила Міжнародний олімпійський комітет про допомогу. Вона також подала документи на отримання політичного притулку в Польщі і 2 серпня отримала польську гуманітарну візу.

4 серпня Тимановська прилетіла із Японії до Австрії. Її чоловік ще 2 серпня емігрував із Білорусі до України.

Того ж дня двоє інших спортсменів з Білорусі, багатоборці Яна Максимова та Андрій Кравченко, заявили, що не повернуться додому через ризики втратити свободу і навіть життя.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme