У "Нафтогазі" кажуть, що видобуток газу в Чорному морі почнуть не раніше 2026 року

Пошуку газу в Чорному морі і можливість буріння перших свердловин в шельфі НАК "Нафтогаз України" може почати не раніше ніж у 2026 році

Редактор стрічки новин
У "Нафтогазі" кажуть, що видобуток газу…
Фото: Рixabay

При цьому член правління "Нафтогазу" Маврикій Калугін вважає такий прогноз щодо початку видобутку газу на шельфі Чорного моря оптимістичним.

Про це він повідомив в кулуарах Українського газового інвестиційного конгресу в Києві, передає Depo.ua з посиланням на LIGA.net.

"Першу свердловину на шельфі ми можемо пробурити не раніше ніж через п'ять років. Щоб пробурити на офшорі, потрібно залучити компанію, яка знає, як бурити на глибині", – сказав Калугін.

Водночас, за словами топ-менеджера, п'ять років – ще оптимістичний сценарій, оскільки одна свердловина буде коштувати 4-6 млрд доларів. І компанія не зможе реалізувати такий проект сама. Також він додав, що буріння однієї свердловини в морі більш трудомісткий процес, ніж на суші, і не беручи до уваги будівництво всієї необхідної інфраструктури, на це знадобиться шість місяців.

Калугін зазначив, що за підрахунками "Нафтогазу", впродовж 10 наступних років держкомпанії для реалізації "стратегії 2030" потрібно інвестувати у видобуток 20 млрд доларів.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року Кабінет міністрів без аукціону передав НАК "Нафтогаз України" дозвіл на розробку родовищ нафти і газу на українському шельфі Чорного моря на 30 років.

Згодом колишній виконавчий директор "Нафтогазу" Отто Ватерландер заявив, що компанія може почати буріння свердловин у Чорному морі в кінці 2022 початку 2023 року. 

У "Нафтогазі" заявили, що хочуть залучити до пошукових та видобувних робіт на шельфі Чорного моря міжнародних інвесторів, щоб знизити ризики перешкоджання Росією. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme