У "Нафтогазі" привітали рішення Німеччини зупинити сертифікацію "Північного потоку-2"

Очільник НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко привітав рішення канцлера Німеччини Олафа Шольца щодо зупинки сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У "Нафтогазі" привітали рішення Німеччин…
Фото: Facebook "Нафтогазу"

За його словами, Німеччина відмовою від сертифікації проявляє солідарність з Україною.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Вітренка у Facebook.

"Ми схвалюємо рішення Міністерства економіки і клімату ФРН відкликати офіційний висновок про те, що "Північний потік-2" не має впливу на безпеку постачання газу в Німеччині. Ми сподіваємося, що Мінекономіки подасть новий висновок, де буде чітко зазначено, що "Північний потік-2" несе загрозу для такої безпеки. Це буде підставою для регулятора відмовити у сертифікації цього газогону. Нафтогаз надавав відповідну аргументацію уряду Німеччини", – йдеться у повідомленні.

Очільник "Нафтогазу" додав, що політика президента Росії Володимира Путіна становить загрозу для України та всього світу, а газогін "Північний потік-2" є одним з елементів цієї політики.

"Це демонстрація того, що Німеччина солідаризується з Україною, зокрема з нашою позицією щодо "Північного потоку-2", яку ми доносили впродовж останніх місяців до нового уряду. Останній раз ми це робили декілька днів тому під час Мюнхенської конференції з безпеки в контексті загрози ескалації військової агресії РФ. Ревізіоністська імперська політика Путіна несе загрозу Україні, Європі і всьому світові, а "Північний потік-2" є одним з елементів цієї політики і тому потрібує адекватної реакції", – резюмував він.

У "Нафтогазі" привітали рішення Німеччини щодо зупинки сертифікації "Північного потоку-2"

Зауважимо, сьогодні, 22 лютого, канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що сертифікацію газопроводу "Північний потік-2" буде зупинено. Він вже видав указ про зупинку сертифікації Міністерству економіки Німеччини.

Нагадаємо, що 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". Також Росія підписала з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Цей договір передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР". Заступник голови комітету Ради Федерації Росії у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" не у заявлених, а у фактичних кордонах.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував визнання лідером Росії Володимиром Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Багато країн світу пригрозили Путіну відповіддю за такі дії. Японія вже почала узгодження економічних санкцій проти Росії. США також США пообіцяли уже сьогодні "додаткові заходи" щодо Росії.

Щодо санкцій ЄС проти Росії, то ЗМІ пишуть, що там запровадять санкції, але не одразу.

Читайте також: Поганий мир чи добра війна: Чому за півдоби після визнання "Л-ДНР" Захід не вводить "вбивчі" санкції

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme