"Нафтогаз" за півроку отримав збиток в 1,65 млрд грн: Компанія відмовлялася публікувати звіт

У "Нафтогазі" відмовлялися публікувати звіт за перше півріччя через збитки у розмірі 1,65 мільярда гривень

Христина Макогон

Як відомо, останній опублікований публічний звіт був датований 2020 роком. За той рік "Нафтогаз "отримав 19 млрд грн збитків.

Про це повідомляє проект Марлін із посиланням на відповідь компанії, передає Depo.ua.

У "Нафтогазі" наголосили, що звіт за перше півріччя не містить суспільно важливої інформації.

"Такий документ не містить інформації, що становить суспільний інтерес (громадсько-необхідної). Запитуваний вами звіт містить відомості про її власну господарську діяльність, що не суперечить законодавству", – йдеться у відповіді за підписом Директора з інтегрованих комунікацій "Нафтогазу" Максима Білявського.

Однак, оскільки 100% акцій компанії управляються Кабінетом Міністрів, фінзвітність компанії вимагає публічності.

Дещо згодом стало відомо, що компанія все ж опублікувала звіт. Згідно з документом, збиток за півріччя становить 1,65 мільярда гривень. Зауважимо, такий показник приблизно у сім разів менше, аніж у 2020 році, коли збиток становив 11,5 мільярда гривень.

При цьому, компанія пов'язує такі збитки зі зміною керівництва навесні цього року. 

Водночас дохід компанії від реалізації за січень-червень 2021 року зріс до 105,6 мільярда гривень (за шість перших місяців 2020 року – 72 555 мільярдів гривень). Проте також зросли витрати, які перевищили доходи компанії, – 104,13 мільярда гривень (проти 91,9 мільярда гривень торік).

Нагадаємо,  минулого тижня повідомлялося, що фінансування "Нафтогазу" державою може відновитися вперше за шість років. Такий варіант вже обговорювався та навіть був узгоджений Україною з МВФ під час перегляду умов програми фінансування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua