У НАН заявляють, що Україна уже пройшла пік COVID-смертності

Національна академія наук України заявила, що пік смертності від COVID-19 вже пройдено

Редактор стрічки новин
У НАН заявляють, що Україна уже пройшла…
Фото: Закарпатська ОДА

Науковці зазначають, що пік смертності від коронавірусу був пройдений 8-12 листопада.

Про це йдеться в прогнозі розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 24 листопада - 7 грудня 2021 року, передає Depo.ua з посиланням на Facebook-сторінку Національної академії наук України.

Прогноз підготувала Робоча група математичного моделювання проблем, пов'язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні (базова установа - Інститут проблем математичних машин і систем НАН України).

Дослідники вважають, що надалі поширення захворюваності коронавірусом в Україні під час третьої хвилі піде тільки на спад.

"В останні два тижні епідемія спадала за всіма показниками. У порівнянні з піковими значеннями, кількість позитивних ПЛР-тестів скоротилася на 53%, нових виявлень поменшало на 30%, зайнятих ліжок у лікарнях – на 19%, добові госпіталізації зменшилися на 30%, смертність – на 9%", – йдеться у повідомленні.

У НАН додали, що спадання захворюваності спостерігається в усіх регіонах України, крім Закарпатської та Кіровоградської областей.

Прогноз НАН щодо коронавірусу

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що нинішні показники захворюваності та госпіталізацій з коронавірусом свідчать про прискорення спаду хвилі COVID-19. За його словами, виявлені випадки COVID-19 та госпіталізації демонструють прискорення спаду: -20% та -19% за тиждень відповідно. Також показник кількості летальних випадків демонструє перші ознаки початку спаду: -3% за останній тиждень. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme