У НАТО анонсували надання Україні сучасних систем ППО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляє, що Альянс активізує надання Україні сучасних систем протиповітряної оборони

Журналіст стрічки новин
У НАТО анонсували надання Україні сучасн…
Фото: Скріншот з відео

Журналісти запитали в генсека, чому США і НАТО не вважають корисним надання бойових літаків для України. Очільник НАТО озвучив офіційну позицію з цього питання.

Про це Столтенберг сказав на брифінгу у Брюсселі напередодні надзвичайного засідання міністрів оборони країн-членів Альянс, передає Depo.ua.

"Союзники НАТО надають багато різних видів устаткування, в тому числі сучасні системи протиповітряної оборони, які насправді допомогли українцям збивати російські літаки і російські ракети, і союзники продовжують надавати підтримку, коли також йдеться про різні види систем протиповітряної оборони", – пояснив Столтенберг. 

Водночас він наголосив, що не збирається більш детально інформувати про цю допомогу.

"Але я не збираюсь вдаватись в деталі кожного виду поставок, кожного виду підтримку, в точності як і де, оскільки я думаю, що це лише більш ускладнить продовжувати надавати такого роду підтримку. Країни-члени НАТО збільшують забезпечення сучасних систем протиповітряної оборони", – резюмував Столтенберг.

Нагадаємо, дещо раніше у США сенатор закликав надати Україні МіГ-29.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme