У НАТО заявили про наміри росії захопити Донбас

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що москва не відмовиться від свого широкомасштабного наступу на Україну

Журналіст відділу новин
У НАТО заявили про наміри росії захопити…
Фото: Facebook Єнса Столтенберга

Однак найближчими тижнями рф спробує зосередити сили на повному захопленні Донбасу.

Про це пише Depo.ua із посиланням на Sky News.

"Те, що ми зараз бачимо, – це жорстокість у масштабах війни, яких ми не бачили в Європі з часів Другої світової. І це надзвичайно серйозно. Це жахливо і, звісно, ​​завдає страждань українському народові. Але це також небезпечно для всіх нас", – зазначив Столтенберг.

Він наголосив, що НАТО бачить характер війни путіна, його неповагу до верховенства закону, міжнародні правила, а також неповагу до основних прав людини.

"Тепер ми бачимо значне переміщення російських військ з Києва для перегрупування, переозброєння та постачання та перемикання їхнього фокуса на схід. Найближчими тижнями чекаємо подальшого російського поштовху на сході та півдні України, щоб спробувати захопити весь Донбас і створити сухопутний міст в окупований Крим", – заявив Столтенберг.

Нагадаємо, сьогодні у Генштабі повідомили, що російські військові продовжують готуватися до відновлення наступальних дій на окремі території України. Спостерігається активність на російсько-білоруському залізничному сполученні.

Читайте також: Геополітичний лузер: Чому навіть вороги Заходу відсторонилися від путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme