У НБУ призначили нового заступника Шевченку: Хто він і що про нього відомо

Новим заступником голови Національного банку України призначили Сергія Ніколайчука, який замінив на цій посаді Дмитра Сологуба

Журналіст стрічки новин

Про це повідомили у прес-службі НБУ, пише Depo.ua.

Відомо, що термін повноважень Сологуба закінчився, а кандидатуру Ніколайчука подав голова НБУ Кирило Шевченко.

За словами голови НБУ, Ніколайчук – досвідчений професіонал, який має значний практичний досвід роботи не лише в НБУ, а й управлінцем у Міністерстві економіки та на фінансовому ринку.

Сергій Ніколайчук

"Він зробив значний внесок у впровадження режиму інфляційного таргетування в Україні, розроблення системи прийняття рішень із монетарної політики на основі правил, а також розбудову науково-дослідницької функції в центробанку", – розповів Шевченко.

Він також подякував Сологубу "за вагомий внесок у здійснені реформи".

Зазначається, що Ніколайчук відповідатиме за роботу блоку "Монетарна стабільність", до якого належать: Департамент монетарної політики та економічного аналізу, Департамент статистики та звітності, Департамент фінансової стабільності, Департамент методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ, Управління європейської інтеграції та міжнародних програм.

Із 2004 до 2019 року працював у НБУ, де пройшов шлях від економіста до директора Департаменту монетарної політики та економічного аналізу.

З вересня 2019 до квітня 2020 року обіймав посаду заступника міністра в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, де відповідав за аналітичну підтримку рішень з економічної політики, макроекономічний прогноз та залучення інвестицій в країну.

Із квітня 2020 року Ніколайчук працював головою департаменту макроекономічних досліджень групи ICU, де відповідав за аналітичну підтримку інвестиційних рішень на ринках, що розвиваються, та на глобальних ринках капіталу, підготовку аналітичних продуктів компанії, а також за розроблення відповідних рекомендацій для клієнтів компанії.

Нагадаємо, що наприкінці червня Рада Нацбанку погодила звільнення Дмитра Сологуба з посади заступника голови регулятора з 12 липня. Згодом стало відомо, що з Нацбанку звільняються всі керівники Департаменту ліцензування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme