У НБУ розповіли, скільки українці витрачають в магазинах за раз

У Національному банку України повідомили середню вартість чеку українців у торговельних мережах за січень-вересень 2021 року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У НБУ розповіли, скільки українці витрач…
Фото: Depo.ua

У середньому один чек становить 232 гривні, що на 9 гривень більше, аніж за аналогічний період у 2020 році.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу НБУ.

При цьому, середня вартість одного чеку за покупку в інтернеті становить 400 гривень, що на 40 гривень менше, аніж у 2020 році. Операції за переказом коштів між картками у середньому сягають позначки в 1490 гривень, при 1438 гривнях торік.

Зазначається, що українці продовжують масово переходити з готівки на безготівкові операції з використанням карток. У порівнянні з попереднім роком, кількість таких операцій зросла на 31,2%, а сума витрачених коштів — на 29,3%.

"У мережі Інтернет для оплати товарів і послуг цьогоріч здійснювалася приблизно чверть від кількості та суми всіх безготівкових операцій із платіжною карткою (25,6% та 23,6% відповідно). Це майже 520,4 млрд гривень", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що від початку 2021 року українці використовують близько 17 мільйонів банківських карток, а їхня загальна кількість зросла аж до 78 мільйонів штук.

"Загальна кількість операцій (безготівкових та з отримання готівки) з використанням платіжних карток, емітованих українськими банками, за січень−вересень 2021 року становила 5 655,3 млн шт., а їх сума – 3 631,2 млрд грн", – додали у НБУ.

Водночас дев'ять із десяти операцій були безготівковими (89,7% від загальної кількості операцій із платіжними картками). Частка безготівкових операцій за сумою становила 60,6% від усіх операцій із картками.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що за звітом НБУ наприкінці року не варто очікувати стрімкого зростання цін на продукти та найнеобхідніші речі, бо темпи інфляції сповільняться. Очікується, що базова інфляція в кінці 2021 року знизиться до 7,1%, а у 2022-2023 роках – до 3-4%.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme