У Netflix заявили, що розроблятимуть відеоігри: Що про це відомо

Найбільший стримінговий сервіс у світі Netflix повідомив, що розроблятиме відеоігри

Журналіст відділу новин
У Netflix заявили, що розроблятимуть від…
Фото: Рixabay

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Бабель".

Зазначається, що компанія планує сфокусуватися, передовсім, на контенті для мобільних телефонів.

Згідно з попередніми даними, ігри можуть з’явитися на сервісі вже наступного року.

Відомо, що впродовж останніх трьох років Netflix екранізувала кілька популярних відеоігор, серед яких: "Відьмак", "Кастлванія" та "Оселя зла", а також створила інтерактивний фільм "Чорне дзеркало: Бузогриз", де глядач ухвалює рішення за головного героя.

Крім того, компанія розробила гру за мотивами серіалу "Дивні дива" для Nintendo Switch, PS4 та Xbox One.

Новий амбітний проект – розробка сервісу для стримінгу відеоігор. Про це ЗМІ писали й раніше, але цього місяця чутки підтвердилися.

Компанія дійсно планує розробляти відеоігри, а очолюватиме цей напрямок Майкл Верду, який в минулому був віце-президентом у студії Electronic Arts. Так він керував розробкою мобільних додатків. Крім того, Верду працював у Facebook Reality Labs, де опікувався VR-проектами 

20 липня у листі до інвесторів керівництво Netflix визнало, що "перебуває на ранній стадії експансії в ігрову індустрію". 

У компанії зазначили, що спершу візьмуться за розробку мобільних відеоігор, які працюватимуть за хмарною технологією, тобто всі файли зберігатимуться на серверах Netflix.

Грати у них можна буде за підпискою, без додаткової плати.

Зазначається, що це буде своєрідним експериментом і, за словами виконавчого директора компанії Грега Пітерса, допоможе зʼясувати, наскільки підписники Netflix "цінують відеоігри".

Після цього Netflix розмірковуватиме над новими ігровими форматами.

Згідно з попередньою інформацією, ігри будуть пов’язані з оригінальним контентом Netflix. Однак на основі яких саме фільмів і серіалів їх створюватимуть – наразі невідомо.

Відомо водночас, що Netflix розширила угоду з авторкою серіалів "Як уникнути покарання за вбивство" та "Бріджертони" Шондою Раймс. Тепер вона стосується не лише художніх фільмів, а й проектів із використанням віртуальної реальності та ігрового контенту. Не виключено, що на платформі з’являться й розробки інших компаній – наприклад, Sony, з якою Netflix вже активно співпрацює.

Нагадаємо, дещо раніше вийшов трейлер першого фільму, який Netflix зняв в Україні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme