У Нідерландах COVID-тести роздаватимуть безкоштовно: Хто може їх отримати

Уряд Нідерландів ухвалив рішення щодо безкоштовного надання тестів на коронавірус усім охочим самостійно перевіритися перед контактом з іншими людьми

Журналіст стрічки новин
У Нідерландах COVID-тести роздаватимуть…
Фото: Pixabay

Відповідні листи з детальною інформацією домогосподарства Нідерландів мають отримувати вже відсьогодні, 10 серпня, до 1 вересня поточного року.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на урядовий портал країни.

Зазначається, що всі охочі зможуть замовити "два тести на коронавірус" в інтернеті, після чого вони будуть доставлені впродовж близько півтора тижні.

На думку представників влади, це має дозволити людям бути більш відповідальними й перевіряти себе перед зустріччю з іншими. Крім того, це має стати ще одним способом боротьби з розповсюдженням COVID-19.

Уточнюється, водночас, що таке "самотестування" не заміняє ПЛР-тест, який потрібен, наприклад, невакцинованим мандрівникам.

Повідомляється також, що по одному безкоштовному тесту на коронавірус роздаватимуть усім подорожуючим, які повертаються в Нідерланди в усіх аеропортах країни.

Крім того, тести будуть безкоштовно роздавати в навчальних закладах та малозабезпеченим родинам, які проживають у Нідерландах.

Нагадаємо, дещо раніше у Нідерландах уряд заборонив багатоденні літні фестивалі. Таке рішення урядовців було спровоковане посиленням коронавірусної інфекції та бажанням запобігти черговій хвилі COVID-19.

Довідка: З 8 серпня в Нідерландах запровадили штраф 95 євро для мандрівників без доказів про повну вакцинацію, негативний тест на коронавірус чи підтвердження про те, що особа перехворіла на коронавірус.

Отже, з 8 серпня мандрівники віком від 12 років, які приїжджають з країн ЄС (які перебувають у переліку країн "жовтої" зони), повинні мати при собі підтвердження про вакцинацію, довідку, що перехворів, чи негативний результат тесту на коронавірус.

Читайте також: Їдемо у Францію, Іспанію, Швецію та Нідерланди: Що треба знати українцям

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme