У Нідерландах палили шини під військовою базою, куди привезли біженців з Афганістану

Нідерландці протестували проти появи у їхній країні біженців із Афганістану

Журналіст відділу новин
У Нідерландах палили шини під військовою…
Колаж: Depo.ua

Акція протесту зібралася біля військової бази, куди вже привезли 800 біженців із країни, захопленої талібами.

Спочатку учасники мирно палили шини, передає Depo.ua із посиланням на NOS.

Але пізніше ситуація біля військової бази загострилася, тож мітингувальники трохи поштовхалися із присутніми там поліцейськими.

Нагадаємо, що після того, як у Афганістані змінилася влада із світської на ультраконсервативну релігійну владу руху "Талібан", багато жителів цієї країни вирішили втекти з неї, аби не підпасти під репресії нового керівництва.

Також з Афганістану почали евакуйовувати іноземних громадян та посольства. Внаслідок цього в аеропорту Кабула утворилася справжня тиснява, яка спровокувала хаос. Американські військові, які ще залишаються в цій країні, навіть кілька разів відкривали вогонь у повітря, аби заспокоїти натовп.

Евакуацію із Афганістану проводить багато країн, зокрема, і Україна направила кілька літаків, аби забрати звідти своїх громадян, а також громадян інших країн. Найчисельнішу евакуацію проводить авіація США – зокрема, за один рейс військово-транспортного літака з Афганістану вивезли, за попередніми даними, 640 біженців, не рахуючи дітей.

Під час евакуації траплялися і нещасні випадки. Так, молодий афганський футболіст загинув, прив'язавши себе до шасі літака.

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Жителі столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme