У Нідерландах відкрили перший пам'ятник жертвам Голокосту

В Амстердамі відкрили перший національний пам'ятник жертвам Голокосту

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Нідерландах відкрили перший пам'ятник…
Фото: Pixabay

На монументі перераховані імена 102 163 жертв Голокосту з Нідерландів.

На кожній цеглині ​​нанесено ім'я єврея, рому або сінті, депортованого з Нідерландів і загиблого в нацистських концтаборах під час Другої світової війни, повідомляє Depo.ua із посиланням на NU.nl.

Зазначається, що на відкриття приїхали король Віллем-Олександр і прем'єр-міністр Марк Рютте. Пам'ятник розташований у центрі нідерландської столиці та є лабіринтом цегляних стін, які, якщо дивитися зверху, утворюють єврейські букви та читаються як "на згадку".

Уточнюється, що будівництво меморіалу затягувалося роками через суперечки про те, де його слід побудувати, про вартість і дизайн. Пам'ятник вартістю 15 мільйонів євро був профінансований коштом приватних пожертвувань, а також Амстердама та інших муніципалітетів.

Нагадаємо, 17 липня стало відомо, що фільм "Бабин Яр. Контекст" українського режисера Сергія Лозниці отримав премію "Золоте око" на Каннському кінофестивалі. Премія "Золоте око" з 2015 року присуджується за найкращий документальний фільм, який бере участь в одній із секцій Каннського міжнародного кінофестивалю.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme