У Німеччині визначились, хто змінить Меркель на посаді канцлера

У Німеччині завершилися коаліційні переговори про новий федеральний уряд
 

У Німеччині визначились, хто змінить Мер…
Фото: ЕРА

Згідно з коаліційною угодою, багаторічну канцлерку Ангелу Меркель змінить лідер Соціал-Демократичної партії (СДПН) Олаф Шольц.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Bloomberg.

"Коаліційні переговори завершилися успішним створенням безпрецедентного альянсу, націленого на оновлення економіки Німеччини шляхом боротьби зі зміною клімату і просування цифрових технологій", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що коаліція соціал-демократів, "зелених" і Вільної демократичної партії (ВДП) представить свою угоду сьогодні в другій половині дня.

Очікується, що про розподіл міністерств і про те, що Шольц очолить уряд, оголосять о 16:00 за київським часом на прес-конференції в Берліні.

Нагадаємо, на виборах до бундестагу, яку відбулися у кінці вересня, перемогла Соціал-демократична партія Німеччини, отримавши 25.7% голосів.

Блок Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів (ХДС/ХСС) посів друге місце з найнижчим за свою історію результатом у 24,1%. Ця партія ще не отримувала на виборах менш як 30% голосів виборців. На третьому місці розташувалися партія "Зелені" з 14,8%, на четвертому – Вільна демократична партія з 11,5%, а "Альтернатива для Німеччини" стала п'ятою з 10,3%.

Після виборів заговорили про дві можливі коаліції – СДПН з ВДП та "Зеленими" чи ХДС/ХСС із тими ж міноритаріями.

Читайте також: Вибори в Німеччині: Хто зрештою стане канцлером і як це відіб'ється на Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme