У Новій Зеландії після COVID-вакцинації Pfizer померла жінка

У Новій Зеландії у понеділок, 30 серпня, було зареєстровано першу смерть у країні, пов'язану з вакциною проти коронавірусу від Pfizer

Журналіст відділу новин
У Новій Зеландії після COVID-вакцинації …
Фото: Одеська ОДА

Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров'я Нової Зеландії, смерть жінки (вік якої не називається) після COVID-вакцинації може бути пов'язана з побічними діями компонента вакцини.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

У відомстві зазначили, що це – перший випадок у країні, коли смерть у перші дні після імунізації пов'язана з COVID-вакциною від Pfizer.

Згідно з висновками незалежної комісії, яка досліджувала зв'язок летального випадку і щеплення, жінка померла від міокардиту – її серце перестало "перекачувати" кров. Це, на думку експертів, було викликано побічною дією протикоронавірусної вакцини.

У МОЗ країни наголосили, що буде проведена додаткова медична перевірка, оскільки в жінки, яка померла внаслідок вакцинації, були "деякі проблеми зі здоров'ям", які могли вплинути на результат.

Також у відомстві уточнили, що переваги імунізації вакциною від Pfizer, як і раніше, значно переважують ризик як самої інфекції COVID-19, так і наслідків, пов'язаних із нею.

Нагадаємо, 18 серпня у Новій Зеландії через єдиний за пів року позитивний COVID-тест ввели негайний і всеосяжний карантин.

Нині Нова Зеландія бореться зі спалахом штаму коронавірусу "Дельта". У понеділок, 30 серпня, було зареєстровано 53 нових випадки цього штаму, внаслідок чого загальна кількість виявлених випадків у поточному спалаху досягла 562.

Довідка: Міокардит – запалення серцевого м'яза, яке може обмежувати здатність органу перекачувати кров і може призвести до зміни ритмів серцебиття.

Воно може виникнути в результаті різних інфекцій, впливів лікарських препаратів, токсинів або імунних процесів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme