UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У ОДКБ прийняли рішення відправити війська у Казахстан

Рада колективної безпеки ОДКБ ухвалила рішення направити колективні миротворчі сили до Казахстану

Тарас Паньо
Журналіст відділу міжнародної політики
У ОДКБ прийняли рішення відправити війсь…

Про це повідомив голова Ради, прем'єр Вірменії Нікол Пашинян. За його словами, це пов'язано із втручанням у ситуацію "ззовні", повідомляє Depo.ua.

При тому які саме "зовнішні сили" загрожують владі Казахстану, яка зіткнулась із масовим невдоволенням власного народу, вірменський політик не уточнив.

Про можливі наслідки втручання ОДКБ в ситуацію у Казахстані читайте в матеріалі Depo.ua "Особисте НАТО Путіна": Як допоможе казахському лідеру ОДКБ".

Як повідомляло Depo.ua, сьогодні уночі президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв схвалив відставку уряду та виконав деякі інші вимоги на тлі протестів. Водночас замість деяких високопосадовців Казахстану на інші ключові пости були призначені люди, які працювали в адміністрації президента. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв запровадив надзвичайний стан і оголосив комендантську годину​ у містах Нур-Султан та Алмати, а також в Мангістауській та Алматинській областях.

Кілька годин тому стало відомо, що у Казахстані захопили аеропорт Алмати. Співробітники аеропорту повідомили, що в будівлі зараз перебувають близько 45 озброєних людей.

При тому колишній космонавт та генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на держтелеканалі "Хабар" закликав усіх членів Організації Договору про колективну безпеку надіслати війська до Казахстану, а російські військові підрозділи на кордоні з Казахстаном підготувалися до маршу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme