У ОДКБ прийняли рішення відправити війська у Казахстан

Рада колективної безпеки ОДКБ ухвалила рішення направити колективні миротворчі сили до Казахстану

Тарас Паньо

Про це повідомив голова Ради, прем'єр Вірменії Нікол Пашинян. За його словами, це пов'язано із втручанням у ситуацію "ззовні", повідомляє Depo.ua.

При тому які саме "зовнішні сили" загрожують владі Казахстану, яка зіткнулась із масовим невдоволенням власного народу, вірменський політик не уточнив.

Про можливі наслідки втручання ОДКБ в ситуацію у Казахстані читайте в матеріалі Depo.ua "Особисте НАТО Путіна": Як допоможе казахському лідеру ОДКБ".

Як повідомляло Depo.ua, сьогодні уночі президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв схвалив відставку уряду та виконав деякі інші вимоги на тлі протестів. Водночас замість деяких високопосадовців Казахстану на інші ключові пости були призначені люди, які працювали в адміністрації президента. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв запровадив надзвичайний стан і оголосив комендантську годину​ у містах Нур-Султан та Алмати, а також в Мангістауській та Алматинській областях.

Кілька годин тому стало відомо, що у Казахстані захопили аеропорт Алмати. Співробітники аеропорту повідомили, що в будівлі зараз перебувають близько 45 озброєних людей.

При тому колишній космонавт та генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на держтелеканалі "Хабар" закликав усіх членів Організації Договору про колективну безпеку надіслати війська до Казахстану, а російські військові підрозділи на кордоні з Казахстаном підготувалися до маршу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua