UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У окупованому Донецьку планують евакуацію населення через можливі бойові дії, – головнокомандувач ЗСУ

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив про ознаки можливого загострення в районі проведення ООС

Журналіст відділу новин
У окупованому Донецьку планують евакуаці…
Фото: Facebook Залужного

За інформацією генерал-лейтенанта Залужного, отриманою із ОРДЛО, в деяких окупованих районах Донеччини планується евакуація місцевого населення.

Причиною цього нібито є можливе загострення, передає Depo.ua із посиланням на Facebook-сторінку Залужного.

Йдеться, зокрема, про евакуацію частини жителів окупованого Донецька.

"Офіційно повідомляємо: Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права, не планують жодних наступальних операцій чи обстрілів мирних мешканців. Наші дії мають винятково оборонний характер", – заявив Залужний.

Також він чітко окреслив винуватців можливого загострення: "Відповідальність за ситуацію на тимчасово окупованих територіях несе держава-окупант Російська Федерація".

Залужний опридюднив інформацію про можливу евакуацію жителів частини ОРДО

Нагадаємо, сьогодні, 17 лютого, до опівдня на Донбасі вже понад 30 обстрілів. Станом на 14:00 на Донбасі зафіксовано 34 порушення режиму припинення вогню. Двоє бійців дістали поранення.

Зокрема, близько 9:00 ранку російські найманці обстріляли Станицю Луганську з великокаліберної артилерії та мінометів. Один зі снарядів пробив стіну дитсадка, де в цей час перебували діти з вихователями.

Український президент України Володимир Зеленський провів термінову телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Зеленський особливу увагу приділив загостренню ситуації в районі проведення Операції об’єднаних сил, що спостерігається сьогодні зранку. Зокрема, повідомив про значну кількість порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Наш президент акцентував на обстрілі незаконними збройними формуваннями дитячого садка в Станиці Луганській сьогодні вранці та назвав це великою провокацією.

Увечері окупанти знову обстріляли Станицю Луганську, влучивши у житловий будинок, який внаслідок обстрілу загорівся.

Читайте також: Обстріли від імені ЗСУ: Чи введе Росія війська "для захисту" Донбасу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme